Zlatko Dalić: “Ako dovedeš 25.000 Hrvata u Rotterdam, znači da vrijediš”

Foto: Screenshot Youtube

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić najavio je finale Lige nacija sa Španjolskom u Rotterdamu, koje je na rasporedu u nedjelju u 20:45 sati, obavio je HNS.

Uživati u velikoj utakmici:
“Svi su zdravi i spremni, možemo računati na sve. Pred nama je velika utakmica, vidjet ćemo još nakon analize trebamo li što mijenjati. Uvjeren sam da će finale biti dobra, velika utakmica u kojoj ćemo dati maksimum. Hoće li to biti dovoljno, nadam se da hoće, a želimo uživati u nogometu. To je naš cilj. Šanse su 50-50, ovo je nova utakmica. Postavit ćemo se i mi i oni drugačije nego u polufinalu i ne možemo govoriti o favoritima, pogotovo ne želim nama staviti na leđa teret favorita. Želimo do rezultata kroz radost i veselje”

Energija, mentalna snaga i napredak:
“Potrošili smo se u 120 minuta teške borbe s Nizozemskom, ali pokazali smo da uvijek imamo snage i energije za novu utakmicu. Bit ćemo spremni i za produžetke, imamo igrače na klupi koji jedva čekaju ući i ja u sve njih vjerujem. Šest prolazaka u produžecima pokazuje našu mentalnu snagu i mislim da možemo i sutra to odraditi. Iza nas je sjajno SP, tamo smo dobro igrali na rezultat, ostali su gotovo svi igrači, premda smo nažalost bez Gvardiola koji nedostaje u obrani. U zadnjih pet godina imamo kontinuitet i postali smo nogometna velesila. Igrači su nam sjajni po Europi i po Hrvatskoj, što isto govori o napretku hrvatskog nogometa”

Značaj Lige nacija:
“Znate koji je bio moj stav o Ligi nacija, no ovo natjecanje ima značaj i rezultatsku vrijednost. Velik je uspjeh biti među četiri, a sada smo na pragu da budemo najbolji i pokušat ćemo napraviti sve da ga i osvojimo. Veličinu natjecanja potvrđuje i činjenica da su sve četiri reprezentacije došle u najboljim sastavima”

Španjolske kvalitete:
“Pratili smo španjolske utakmice i njihov stil, ništa se nije promijenilo pod novim izbornikom. Imaju posjed, kvalitetu, brze igrače, teži se dodavanju i nadigravanju, a Busquesta je zamijenio Rodri. Imamo i iskustvo iz Kopenhagena, Španjolci su izvrsni pojedinci koji mogu raditi višak preko bokova, a u napadu je odlični Morata. No, bude li Hrvatska kakva je bila protiv Nizozemske, vjerujem da im se možemo adekvatno suprotstaviti. Vrhunska su mlada reprezentacija, a mi želimo biti konkurentni”

Luka Modrić:
“Luka ne iznenađuje jer svaki trening radi maksimalno, kao i svi ostali stariji igrači. Oni su nositelji ove reprezentacije, a on pristupa svakom poslu ozbiljno i to mu se vraća. Bila bi kruna svih nas da uzmemo to zlato. To treba učiniti za sve nas”

Interes navijača i vrijednost reprezentacije:
“Interes navijača znači da ova reprezentacija vrijedi. Ako dovedeš 25.000 Hrvata u Rotterdam, znači da vrijediš”