ZATVORENICI VRHUNSKI VINARI: Vina iz Kaznionice u Lepoglavi u Londonu osvojila prestižnu nagradu

Foto: Pixabay

Na prestižnom svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2023. u Londonu, ponovno su nagrađena vina iz Kaznionice u Lepoglavi.

Graševina 2021. i Silvanac zeleni 2022. su na jubilarnom dvadesetom Decanter World Wine Awards nagrađena broncom te su ocjenjena s 88 bodova, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Ovom nagradom vina proizvedena u Kaznionici u Lepoglavi po treći put dobila su prestižno priznanje. 2021. godine lepoglavska Graševina osvojila je brončano priznanje, dok su 2022. godine isto dobila Graševina, Rajnski rizling i Pinot Sivi.

Decanter nagrada veliko je priznanje za Kaznionicu u Lepoglavi i nedvojbena potvrda kvalitete vina u čijoj proizvodnji sudjeluju zatvorenici.

Kaznionica u Lepoglavi kroz tretmanski rad veliki naglasak stavlja na resocijalizaciju i zapošljavanju zatvorenika. Zatvorenici sudjeluju u svim procesima izrade vina, a u okviru zatvorskog sustava imaju priliku školovati se za zanimanja poput voćara-vinogradara, pčelara, pomoćnog kuhara i konobara.

Dobivena nagrada dodatan je poticaj Kaznionici u Lepoglavi da nastavi ulagati u proizvodnju vina i unaprjeđenje tretmanskog rada.