Zagrebačka policija objavila nove detalje o posljedicama nevremena, ali i važno upozorenje građanima

Foto: MUP

Prema do sada prikupljenim informacijama, više 10-taka je osoba zatražilo liječničku pomoć, dok je na kolnike, vozila i druge objekte palo više stabala, odlomljenih grana i reklamnih panoa, te krovišta i nadstrešnica, priopćila je PU zagrebačka.

Operativno komunikacijski centar Policijske uprave zagrebačke, jučer je u poslijepodnevnim i ranim večernjim satima zaprimilo više od 950 dojava građana koje su se odnosile na oštećenja prouzročena nevremenom.

Prisutni na terenu i jučer i danas aktivno dajemo svoj doprinos i u smislu pomoći građanima, otklanjanja opasnosti, obavljanja očevida, sanacije šteta koje remete redovni tijek života građana s posebnim, od jutros, fokusom na regulaciju prometa na dijelovima gdje je zbog posljedica oluje ili tehničkih oštećenja semafora kao i neprohodnosti prometnica, on otežan.

“Molimo građane da obrate veću pozornost na situaciju oko sebe i kuda se kreću odnosno gdje parkiraju vozila, s obzirom na oštećenja stabala i zgrada zbog čega ne smijemo zanemariti mogućnost daljnjeg lomljenja pojedinih grana stabala te otpadanja dijelova krovišta, žbuke odlomljenih dijelova sa zgrada i drugih objekata. Također molimo da se koliko je god to moguće, na minimalnu razinu svede kretanje osobnim automobilima kroz uži i širi centar Grada sve dok se u potpunosti ne normalizira funkcioniranje prometne infrastrukture”, poručuju iz PU zagrebačke.