Tročlana obitelj otrovala se plinom, među njima i 5-godišnje dijete

Ilustracija | Foto: ZG express

U Opću bolnicu Koprivnica primljena je tročlana obitelj zbog trovanja ugljičnim monoksidom, priopćila je PU koprivničko-križevačka.

“5. svibnja, u večernjim satima u Koprivnici u obiteljskoj kući uslijed rada protočnog plinskog bojlera i kuhinjske nape došlo je do smanjenja kisika i povećanja koncentracije ugljičnog monoksida te trovanja dvoje 33-godišnjaka i 5–godišnjeg djeteta”, stoji u priopćenju.

Tročlanoj obitelji pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Koprivnica te će po zaprimanju liječničke dokumentacije biti poznata kvalifikacija ozljeda.

Kako bi se izbjegli takvi tragični događaji, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno je obavezno servisirati jednom godišnje i to od strane ovlaštenih stručnih servisera jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva, upozorava PU koprivničko-križevačka.

“Potrebno je da ovlašteni dimnjačar pregleda i očisti sve dimnjake prije sezone loženja, a kasnije u rokovima koji su određeni gradskim ili općinskim odlukama. O rokovima čišćenja pitajte svog dimnjačara. Izvanredne preglede i čišćenje dimnjaka potrebno je učiniti prilikom svake promjene uređaja za loženje ili promjene goriva. Zapamtite, samo ispravno izveden, pregledan i očišćen sustav grijanja je onaj koji se može koristiti na siguran i pouzdan način”, zaključuje u svom priopćenju PU koprivničko-križevačka.