“Tesla&friends 2023.” – trodnevno obilježavanje 167. obljetnice rođenja Nikole Tesle i 10. Dana Nikola Tesle

Foto: Press

Niz programa bogatoga sadržaja održat će se u Zagrebu u sklopu manifestacije “Tesla&friends” u organizaciji udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, kojom od 9. do 11. srpnja odajemo počast nacionalnom velikanu, poznatom izumitelju i znanstveniku Nikoli Tesli u povodu 167. obljetnice njegova rođenja i desetog Nacionalnog dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija.

Iz programa organizatori izdvajaju nekoliko ključnih događaja, polaganje cvijeća na spomenik Nikole Tesle u Zagrebu na dan njegova rođenja 10. srpnja u 10 sati, svečani program i dodjelu godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost i nagrade Nikola Tesla za etično poslovanje 10. srpnja u 19 sati u Hotelu Esplanade u Zagrebu te konferenciju Tesla u Zagrebu na temu “Voda – temelj života” koja će se održati 11. srpnja s početkom u 10 sati u prostoru Društva arhitekata u Zagrebu.

Ove se godine dodjeljuje i Nagrada Nikola Tesla za etično poslovanje koja je dio projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“ koji Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost provodi s partnerima Hrvatskom zajednicom inovatora i Centrom za razvoj osobnih potencijala Mentis.

Poduzetnici koji su predloženi za dobitnika nagrade svojim poslovnim aktivnostima i pristupom u radu i svakodnevnom djelovanju u skladu su sa Teslinim principima društvene odgovornosti, etičnosti i pravednosti. Osim toga, nagrađivanjem etičnog pristupa poslovanju potiče se suzbijanje korupcije i napredak hrvatskog gospodarstva i društva.

Više o događanjima pročitajte na mrežnim stranicama: http://eu.unt-genius.hr/ i http://www.unt-genius.hr/ .