Temperature će ići i do 40! Stiže toplinski val, evo kada se očekuje njegov vrhunac

Foto: Freepik

Danas će vrijeme biti sunčano i toplo, a na Jadranu vruće. U planinskim krajevima, unutrašnjosti i u Slavoniji slab do umjeren razvoj dnevne naoblake, stoji u vremenskoj prognozi Bojana Lipovšćaka koju donosi televizija N1.

Puhat će slab sjeverozapadnjak a na Jadranu tramuntana koja će okrenuti na jak maestral. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti od 26 do 30, na Jadranu od 28 do 33 °C.

U subotu sunčano, toplo i sparno. Na Jadranu i uz Jadran poslijepodnevni maestral donosit će osvježenje. Jutarnje temperature u unutrašnjosti od 15 do 18, a na Jadranu vruća noć s temperaturom oko 22 stupnjeva Celzijusa. Najviša dnevna temperatura u subotu od 28 do 35.

U nedjelju i početkom sljedećeg tjedna nastavak stabilnog sunčanog i vrućeg vremena. Temperature zraka će postupno rasti do srijede, kad će u unutrašnjosti doseći i do 40 stupnje Celzijusa.

Uz visok postotak vlage u zraku i sparinu osjet topline je kao da je i temperatura zraka viša. Izbjegavajte boravak na suncu oko podneva zbog visokog i vrlo visokog UV zračenja.

Temperatura mora je od 24 do 27 stupnjeva Celzijusa. Poljoprivrednicima savjetujemo da domaćim životinjama osiguraju dovoljne količine vode.