SPRIJEČEN POKUŠAJ KRIJUMČARENJA: Pogledajte gdje je skrivao 1042 kutije cigareta i 10 kg duhana [FOTO]

Foto: Carinska uprava
Foto: Carinska uprava
Foto: Carinska uprava

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Osijek prilikom pretrage pronašli su u zidanom otvoru u stambenom prostoru 1042 kutije cigareta i gotovo 10 kilograma duhana pripremljenog za prodaju na „crnom“ tržištu.

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Osijeka carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Osijek zbog sumnje u nezakonito posjedovanje duhanskih proizvoda namijenjenih daljnjoj prodaji na „crnom“ tržištu, 12.srpnja temeljem naredbe nadležnog suda izvršili su pretragu stambenih i drugih prostora u vlasništvu državljanina RH s područja Osijeka, priopćila je Carinska uprava.

Prilikom pretrage pronađeno je ukupno 20840 komada raznih vrsta cigareta pakiranih u 1042 kutije (16400 komada cigareta Black mount, crni, 1800 komada cigareta Black mount, bijeli, 2200 komada cigareta Counture Saphire, 440 komada cigareta Regina red original) i ukupno 9,44 kg sitno rezanog duhana za pušenje pakiranog u 44 prozirne PVC vrećice i pripremljenog za prodaju na „crnom“ tržištu.
Duhanski proizvodi pronađeni su u zidanom otvoru u stambenom prostoru i nisu označeni duhanskim markicama Ministarstva financija RH.

Zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. st. 1. Kaznenog zakona Služba za mobilne jedinice Osijek podnijet će nadležnom općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv osumnjičenog vlasnika, a nadležnom carinskom uredu zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 4255,68 EUR. Pronađena nelegalna roba je oduzeta.