SNAŽNO NEVRIJEME POGODILO ZAGREB: Vjetar nosio sve pred sobom, mnoge ulice poplavljene

Foto: MUP

Zagreb i Zagrebačku županiju danas poslijepodne zahvatilo je vrlo jako nevrijeme.

Jaki vjetar i obilna kiša pogodili su Zagreb, gdje je vjetar nosio sve pred sobom, a obilna kiša poplavila je mnoge zagrebačke ulice.

Foto: MUP

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više stotina poziva zbog srušenog drveća i prometne signalizacije po prometnicama i javnim površinama, oštećenja telefonskih i vodova električne energije, a jaki vjetar oštetio je krovove kuća, zgrada i gospodarskih objekata. U nevremenu je ozlijeđeno nekoliko osoba. Zbog velikog broja poziva (preko 700 poziva u 45 min) ŽC 112 Zagreb otežano komunicira sa svim žurnim i komunalnim službama pa molimo građane za strpljenje. Sve žurne i komunalne službe su na terenu.

Foto: MUP

Nevrijeme je zahvatilo i još neke županije.

Međimurska županija
Županijski centar 112 Čakovec zaprimio je više desetaka poziva građana zbog granja na cestama, zasad nema dojava o većim štetama i problemima uzrokovanih nevremenom.

Krapinsko – zagorska županija
Olujni vjetar i jaka kiša pogodili su područje Krapinsko – zagorske županije. Županijski centar 112 Krapina zaprimio je preko 300 poziva zbog srušenog drveća na prometnicama i javnim površinama. Na više stambenih objekata vjetar je odnio krov. Uslijed snažnog vjetra došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom i to na područjima Kraljevca na Sutli, Huma na Sutli, dijelovima grada Zlatara, u Konjščini, Stubičkim Toplicama i Donjoj Stubici. Sve ekipe HEP-a su na terenu i otklanjaju kvarove. Vjetar je raskrio obiteljske kuće u Klenovcu Humskom, Oroslavju i Humu na Sutli, kao i na gospodarskom objektu u Malom Taboru (Općina Hum na Sutli). Vjetar je i srušio stabla na prometnice u Klenovcu Humskom, Humu na Sutli, Kačkovcu i Strmcu Sutlanskom. Vatrogasne postrojbe su izašle na tehničke intervencije i otklanjaju nastalu štetu. O svemu je obaviještena i policija. Nevrijeme se smirilo oko 17:00 sati.

Bjelovarsko – bilogorska županija
Županijski centar 112 Bjelovar je zaprimio više desetaka dojava zbog nevremena. Na području Čazme vjetar i kiša uzrokovali su rušenje stabala na javne površine i prometnice. Do sada su zabilježene četiri intervencije za raskriveni krov i stabla na cesti.

Varaždinska županija
Iza 16:00 sati područje županije zahvatilo je grmljavinsko nevrijeme praćeno vjetrom i kišom. Županijski centar 112 Varaždin je zaprimio više dojava o padu grana i stabala na prometnice, na A4 prije Brezničkog Huma u smjeru Zagreba, u Varaždinu na cestu Otok Virje-Virje Križovljansko, Žarovnica- Višnjica te u Purgi Bednjanskoj i Slivarskom. Od 16:00 sati JVP je zabilježila 8 intervencija i to većinom zbog uklanjanja stabala i grana. U Novom Marofu i Trnovcu Bartolovečkom pali su kablovi s vodova električne energije. Nisu zaprimljene dojave o štetama na imovini građana ili poljoprivrednim kulturama.

Karlovačka županija
Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je više stotina poziva zbog oštećenih krovova i porušenih stabala na području Grada Karlovca.