RUKOMETAŠI OTPUTOVALI U GRČKU: Hrvatska spremna za posljednji krug kvalifikacija za EURO 2024.

Foto: Jozo Cabraja / kolektiff

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Goran Perkovac okupio je u Zagrebu, a zatim odmah krenuo put Grčke, hrvatsku mušku seniorsku reprezentaciju.

U tjednu koji je pred nama hrvatska izabrana vrsta ima dva susreta posljednjeg kruga kvalifikacija za EURO 2024. godine. Najprije će u srijedu 26. travnja u Chalkidi u 17.00 sati po hrvatskom vremenu (18.00 po grčkom) odigrati susret 5. kola, a zatim u nedjelju 30. travnja u Rijeci dočekati Belgiju u posljednjem 6. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine kojemu je domaćin Njemačka.

Podsjećamo, nakon 4. kola Grčka je vodeća reprezentacija Skupine 5. Hrvatska i Nizozemska su s bodom manje na diobi drugog mjesta, a posljednja je Belgija bez boda. Za siguran prolazak dalje našoj reprezentaciji treba barem jedna pobjeda, ali plan je dobiti obje i tako si osigurati najmanje drugu jakosnu skupini ždrijeba za EURO 2024. godine.

Nažalost, kao i na posljednjem okupljanju prije mjesec i pol dana, Hrvatska ponovno nije kompletna. Zbog ozljeda izborniku nisu na raspolaganju Igor Karačić, Zvonimir SrnaMateo Maraš. Stoga je s liste pričuva pozvan Luka Stepančić. Prvi put pod novim izbornikom pozive su dobili Filip Ivić i Ante Ivanković.

 Od ovog okupljanja s reprezentacijom je i prvi suradnik novog izbornika Boris Dvoršek. Inače, na osnovnoj listi izbornika, osim 19 igrača nalazi se još šest onih koji su na listi pričuva i mogu biti pozvani u svakom trenutku ukoliko se za to ukaže potreba.

Na konferenciji za medije prije zajedničkog ručka i puta u Grčku, novinarima su na raspolaganju bili izbornik Goran Perkovac, trener reprezentacije Boris Dvoršek te Marin Šipić i Filip Glavaš. Svi su oni izrazili spremnost i vjeru da Hrvatska može do dvije pobjede te na najljepši mogući način zaokružiti ove kvalifikacije.

Inače, reprezentacija je odmah nakon konferencije za medije i ručka, s tim da je dio igrača koji je dolazio kasnije ostao u zračnoj luci „Franjo Tuđman“, u 17.00 sati krenula put Atene odnosno Chalkidie koja je oko 100 km udaljena od glavnog grčkog grada.

 1. DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE
 2. MARIN ŠEGO – FRISCH AUF GÖPPINGEN
 3. FILIP IVIĆ – CHAMBERY SAVOIE HANDBALL
 4. MANUEL ŠTRLEK – TELEKOM VESZPREM HC
 5. DAVID MANDIĆ – MT MELSUNGEN
 6. MARIN JELINIĆ – RK NEXE
 7. JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GÖPPINGEN
 8. ANTE IVANKOVIĆ – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
 9. TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK
 10. DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
 11. LUKA CINDRIĆ – BARCA
 12. KARPO SIROTIĆ – RK PPD ZAGREB
 13. LUKA STEPANČIĆ – OTP BANK -PICK SZEGED
 14. LUKA LOVRE KLARICA – RK PPD ZAGREB
 15. MARIO ŠOŠTARIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED
 16. FILIP GLAVAŠ – RK TRIMO TREBNJE
 17. VERON NAČINOVIĆ – MONTPELLIER HB
 18. MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS LUZERN
 19. ILIJA BROZOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF

REZERVNI IGRAČI (DOLAZE U SLUČAJU NAKNADNOG POZIVA)

 1. MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
 2. LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
 3. TOMISLAV SEVEREC – RK NEXE
 4. LUKA MOSLAVAC – RK NEXE
 5. FRAN MILETA – RK NEXE
 6. NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB

STRUČNI STOŽER:

 1. GORAN PERKOVAC, IZBORNIK
 2. BORIS DVORŠEK, TRENER
 3. VALTER MATOŠEVIĆ, TRENER VRATARA
 4. ŽELJKO KERCEL, FIZIOTERAPEUT
 5. FILIP ŠIMUNOVIĆ, FIZIOTERAPEUT
 6. IVICA UDOVIČIĆ, DIR. NACIONALNIH SELEKCIJA