PROGNOZA ZA ČETVRTAK: Što nas očekuje nakon olujnog nevremena?

Foto: DHMZ

Sljedećih dana u većini unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenjivo i svježije, a u južnijim krajevima sunčanije te i dalje vruće, stoji u prognozi za četvrtak koji je za HRT pripremio Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Oblaci s kišom i grmljavinom zadržat će se na istoku Hrvatske tijekom noći i jutra. Zatim sunčanije, no popodne opet mjestimice uz povećanu vjerojatnost za pljuskove. Uz slab i umjeren sjeveroistočni vjetar dnevna temperatura malo niža nego u srijedu – uglavnom od 28 do 30 °C.

U središnjoj Hrvatskoj podjednake dnevne vrijednosti, a jutarnje će biti između 17 i 20 °C. Više oblaka bit će tijekom noći i prijepodneva, mjestimice uz malo kiše ili pljuskove, na koje treba ponegdje računati i u popodnevnim satima, ponajprije na sjeveru regije, gdje oni mogu biti izraženiji.

Na sjevernom Jadranu većinom sunčano, a u gorju dosta oblaka tijekom dana. Pritom mjestimice i kiša, no poneki je pljusak izgledan i u Istri te na širem riječkom području. Na moru uz to i dalje vruće, u prvom dijelu dana te opet navečer s burom, podno Velebita ponegdje na udare jakom, moguće i olujnom. U Lici i Gorskom kotaru između 26 i 29 °C.

U Dalmaciji pak podjednako vruće kao u srijedu, uz najvišu temperaturu zraka od 33 do 37 °C te uglavnom sunčano sa slabim i umjerenim jugozapadnim vjetrom, prema otvorenom moru jugoistočnim.

Podjednak vjetar i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također biti vruće i vrlo vruće te sunčano. More u takvim okolnostima mirno i malo valovito.