Prevozio strane državljane na “nečovječan i ponižavajući način”, UHIĆEN JE NA ULAZU U ZAGREB

Foto: MUP

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Schengenskog sporazuma”.

“Naime, utvrđena je sumnja da je 38-godišnjak, prema prethodnom dogovoru sa zasad nepoznatom osobom putem društvene mreže i aplikacije za slanje poruka, kao vozač osobnog automobila slovenskih nacionalnih registarskih oznaka preuzeo četiri državljana Republike Kine na području Županje u večernjim satima 12. travnja 2023. godine, sve s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi”, priopćila je PU zagrebačka.

Dvije ženske osobe smjestio je u putnički prostor vozila, dok je dvojicu muškaraca smjestio u prtljažni prostor vozila. Iako je bio svjestan da prtljažni prostor nije namijenjen prijevozu osoba zbog izostanka sjedala, sigurnosnih pojaseva i svoje veličine ipak ih je prevozio na takav, nečovječan i ponižavajući način.

Prema prethodnom dogovoru je državljane Republike Kine trebao prevesti na adresu na području Zagreba, međutim, u tome su ga spriječili policijski službenici na autocesti A3 u neposrednoj blizini naplatnih postaja Zagreb – istok i priveli u službene prostorije policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, a strani državljani su predani u Prihvatni centar za strance.