Preminuo mladi vojnik pretučen u Požegi, ministar obrane i načelnik Glavnog stožer izrazili sućut obitelji

Foto: Pixabay

U požeškoj bolnici preminuo je Jakov Bočkaj, 21-godišnji pripadnik Hrvatske vojske koji je pronađen teško ozlijeđen i u nesvijesti na parkiralištu na Trgu Svetog Trojstva u Požegi.

“Tijekom jučerašnjeg jutra primili smo mladića u kritičnom stanju koji je nakon reanimacije primljen u Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje su se liječnici praktički 24 sata borili za njegov život, međutim borba nije bila uspješna i on je preminuo jutros u 9.20 sati#, rekao je dr. Ivan Vukoja, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega, prenosi HRT.

“Radilo se o ozljedama glave i neurokranije. Nažalost medicina nije svemoćna, s obzirom na navedeno nismo uspjeli da prođe najbolje za pacijenta”, dodao je dr. Vukoja.

MORH je objavio da je, u trenutku kada je ozlijeđen, bio izvan službe.

Ministar obrane Mario Banožić izrazio je sućut obitelji, prijateljima i kolegama preminulog pripadnika Hrvatske vojske Jakova Bočkaja.

“Poštovana obitelji Bočkaj, prijatelji, poznanici i kolege našeg Jakova, u svoje osobno te ime cijelog Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, upućujem najdublje izraze sućuti povodom smrti vašeg i našeg Jakova.
Tragično prekinut život ovog mladog hrvatskog vojnika nenadoknadiv je gubitak za cijelu Hrvatsku vojsku i u ovim trenucima dijelimo s vama svu tugu i bol zbog ovog teškog gubitka.
Jakov je bio jedan od onih hrabrih mladića koji su svoj put odlučili graditi upravo u Hrvatskoj vojsci i zbog svega što je za nju činio, neizmjerno mu hvala.
Neka mu je laka hrvatska zemlja koju je toliko volio. Počivao u miru”, stoji u tekstu brzojava sućuti ministra Banožića.

Načelnik Glavnog stožer OS RH admiral Robert Hranj također je izrazio sućut obitelji i prijateljima pripadnika Hrvatske vojske Jakova Bočkaja povodom njegove tragične smrti.