FOTO: Nevrijeme praćeno kišom i tučom zahvatilo nekoliko županija

Foto: MUP

Nevrijeme praćeno kišom i tučom zahvatilo je u četvrtak u popodnevnim satima područje više županija, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Krapinsko-zagorska županija

Tijekom poslijepodneva, iza 17 sati, podsljemenske dijelove Donje i Gornje Stubice zahvatilo je nevrijeme praćeno tučom koja je uzrokovala štetu na usjevima i imovini. Teren su obišli djelatnici Službe civilne zaštite Krapina te o razmjerima šteta izvijestili gradonačelnika Donje Stubice i načelnika Stožera Gornje Stubice.

Foto: MUP

Osječko-baranjska županija

Županijski centar 112 Osijek zaprimio je 116 poziva zbog olujnog nevremena praćenog tučom koje je u popodnevnim satima zahvatilo područje gradova Osijek,Valpovo i Donji Miholjac te općina Viljevo, Petrijevci, Jagodnjak, Bilje i Darda. Tuča je prouzročila velike štete na usjevima, oštetila fasade i automobile. Vatrogasci su imali intervencije uklanjanja stabala i granja s ceste te odčepljivanja šahta, a policijski službenici postupali su po dojavama o oštećenim osobnim vozilima. Građani su prijavili oštećenja fasada, usjeva i krovova.

Grad Zagreb i Zagrebačka županija

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je u popodnevnim satima, zbog olujnog nevremena praćenog kišom, tučom i vjetrom više dojava građana s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, najviše grada Vrbovca zbog oštećenih objekata (krovovi kuća), srušenih stabala na prometnice te oštećenih električnih i telefonskih kablova. Na teren su upućene nadležne službe radi sanacije.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je u popodnevnim satima 30-ak dojava građana sa šireg bjelovarskog područja zbog kratkotrajnog olujnog nevremena koje je prouzročilo rušenje stabla na privatne posjede i prometnice, potrgane električne kablove te prekid u opskrbi električnom energijom. Na terenu su intervenirali vatrogasci JVP Bjelovar, djelatnici Cesta d.d. i P.Z.C. Bjelovar te djelatnici Elektre Bjelovar. Prema informacijama Elektre Bjelovar, zbog ispada dalekovoda, potrošači šireg područja Gudovca, Prgomelja i Stančića su bez električne energije do daljnjega. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Virovitičko- podravska županija

Snažno nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom, ponegdje i veličine oraha, zahvatilo je u popodnevnim satima područje Virovitice i okolice, općine Suhopolje i Sopje te Gornjeg Miholjca. Vjetar je lomio grane, rušio drveće, stvorio štete na plastenicima i gospodarskim objektima te prouzrokovao privremene zastoje na prometnicama.
Županijski centar 112 Virovitica od 18:35 do 18:45 sati zaprimio je 47 dojava o srušenim stablima na cestama i banderama te oštećenim krovovima.

Na teren su upućene sve žurne službe.

Foto: MUP
Foto: MUP
Foto: MUP