Ljubitelji sportskih automobila divljali po autocesti, jedan vozio 93 km/h iznad ograničenja!

Foto: PU zagrebačka

Nakon što je završeno njihovo okupljanje na području naselja Blato, ljubitelji sportskih automobila nastavili su put prema Bukureštu i pri tome počinili niz prometnih prekršaja na autocesti A3.

Sudionici karavane sportskih automobila pod nazivom OneLife Rally koja se održava na relaciji Rim-Bukurešt, na svom proputovanju zadržali su se u Zagrebu, nakon čega su krenuli dalje autocestom A3 do graničnog prijelaza Bajakovo.

Nakon što je završeno njihovo okupljanje na području naselja Blato, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije i I. postaje prometne policije Zagreb pojačali su svoje aktivnosti kako na području samog grada tako i na autocesti A3 do graničnog prijelaza Bajakovo. Neki od sudionika nisu upravljali svojim vozilima sukladno propisima te su zatečeni za vrijeme počinjenja prekršaja, priopćila je PU zagrebačka.

Za vrijeme provođenja nadzora na području Policijske uprave zagrebačke zaustavljeno je osam vozila kojima su upravljali strani državljani te je nad njima obavljena kontrola vozila i vozača. Kod četiri vozača nakon obavljene kontrole, naplaćene su novčane kazne u visini od 30, 60 i dvije po 130 eura.

Na autocesti A3 kod Naplatne postaje Nova Gradiška oko 12.50 sati, zaustavljen je osobni automobil marke BMW slovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji vozač. Utvrđeno je prekoračenje brzine za 32 km/h te mu je naplaćena novčana kazna u iznosu od 130 eura.

Deset minuta kasnije, na istoj naplatnoj postaji zatečeni su osobni automobil marke BMW rumunjski nacionalnih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji vozač, Audi rumunjskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji vozač, Lamborghini rumunjskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 28-godišnji vozač. Sva trojica vozača upravljala su svojim vozilima uz prekoračenje brzine za 81 km/h i nepropisano korištenje lijeve prometne trake na autocesti. Za svu trojicu vozača naplaćene su novčane kazne u visini od 920 eura.

Na naplatnoj postaji Lužani, između 13.20 i 14.20 sati, zaustavljen je Mercedes ukrajinskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji vozač uz prekoračenje brzine za 39 km/h naplaćena mu je novčana kazna u visini od 130 eura. Nadalje, zaustavljen je Lamborghini švicarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 52-godišnji vozač uz prekoračenje brzine za 39 km/h i nepropisno korištenje lijeve prometne trake na autocesti, naplaćena mu je novčana kazna u iznosu od 260 eura. Nadalje, zaustavljen je Audi švicarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak uz prekoračenje brzine za 53 km/h, naplaćena mu je novčana kazna u iznosu od 440 eura.

Oko 16 sati, na autocesti A3 na Graničnom prijelazu Bajakovo, zaustavljen je Ferrari švicarskih nacionalnih oznaka, njime je upravljao 23-godišnji vozač koji je prekoračio brzinu kretanja za čak 93 km/h te nepropisano koristio lijevu prometnu traku na autocesti, naplaćena mu je novčana kazna u iznosu od 613 eura.

Za vrijeme pojačanog policijskog postupanja naplaćene su novčane kazne u iznosu većem od 4.500 eura.