IZVANREDNA SITUACIJA: Sve službe su na terenu, u pomoć stiglo i 50 pripadnika Hrvatske vojske

Foto: MUP

Nakon katastrofalnog nevremena u Zagrebu sve službe i dalje su na terenu! Uklanja se neposredna opasnost po život i imovinu.

Nastavlja se normalizacija prometa. Tramvajske linije većinom normalno prometuju. Neke autobusne linije preusmjerene su zbog stabala koja se uklanjaju s prometnica.

“Molimo građane Zagreba da zbog vlastite sigurnosti izbjegavaju posjete parkovima dok se ne saniraju opasna, nagnuta stabla i grane”, poručuju iz Grada Zagreba.

Temeljem zahtjeva Ravnateljstva stožera Civilne zaštite, ministar obrane Mario Banožić u jutarnjim satima u četvrtak 20. srpnja donio je odluku o upućivanju 50 pripadnika Hrvatske vojske na saniranje materijalnih šeta nastalih kao posljedica velikog nevremena koje je zahvatilo i Vukovarsko-srijemsku županiju.

Riječ je o pripadnicima Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske koji će biti angažirani na sanaciji štete nastale na području Vinkovaca, odnosno državne ceste D55.

“Hrvatska vojska će sa svojim pripadnicima i mehanizacijom biti angažirana koliko god to bude potrebno kako bi se što prije uklonile posljedice nezapamćenog nevremena koje je zahvatilo više županija na području Republike Hrvatske”, rekao je ministar Banožić, objavila je televizija N1.