Fantastična Hrvatska uvjerljivo pobijedila i Srbiju te s maksimalnim brojem bodova ušla u završnicu turnira

Foto: 17tvsports

U grupnoj fazi Svjetskog rukometnog prvenstva gluhih, Hrvatska je u 6 susreta ostvarila 6 pobjeda te s maksimalnim brojem bodova ušla u završnicu turnira.

Utakmice protiv Kenije i Kameruna nisu se odigrale jer reprezentacije nisu došle u Dansku pa su oba susreta registrirana rezultatom 10:0 za našu reprezentaciju.

Nakon malo ukočenog početka utakmice i nekoliko promašenih pogodaka naš najbolji strijelac, Tomislav Bošnjak otvorio je susret prvim pogotkom i pokrenuo sigurnu seriju. Hrvatska je bila nezaustavljiva kroz cijelo prvo poluvrijeme kada je na predah otišla s rezultatom 16:6. Sjajna igra naših reprezentativaca nastavila se i u drugom dijelu, pa su kao i u dosadašnjim susretima priliku dobili i mlađi, manje iskusniji igrači. Hrvatska je imala kontrolu rezultata od početka do kraja dvoboja, a finalni rezultat bio je 31:16 u korist naše reprezentacije.

Jedanaest golova za Hrvatsku postigao je Tomislav Bošnjak, šest Patrik Radić, tri Florijan Kolarić, po dva su dodali Antonio Rozić, Ivan Pajić i Vedran Jakovljević dok su jedan gol postigli Ilija Perak, Pero Jukić, Leonardo Vučak, Mateo Perak i Marjan Turković. Najboljim igračem utakmice proglašen je Patrik Radić.

„Danas smo ostvarili pobjedu protiv Srbije! Bila je dobra utakmica, zadovoljni smo, odradili smo sve što smo se dogovorili. Trener je zadovoljan, prvi smo u skupini i čekamo sutrašnju utakmicu između Srbije i Turske za daljnji rasplet.“ – rekao je Ilija Perak

„Mi se spremamo zadnjih par mjeseci za cijelo prvenstvo tako da do finala ne bi trebalo biti nekih velikih iznenađenja ako igramo svoju igru i ako dečki rade ono što je izbornik tražio od njih. Slijedi nam polufinalne, a igrat ćemo s poraženim iz ogleda Srbije i Turske. Mi imamo svoj put i svoj cilj, nadamo se pobjedi i dobroj utakmici u finalu!“ – rekao je Jakov Previšić, kondicijski trener Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih

Polufinale je na rasporedu u petak, 14. srpnja u 16 sati.