Doznaju se novi detalji ubojstva Tomislava Sablje, osumnjičeni uhićen na mjestu događaja, nije pružao otpor

Ilustracija | Foto: ZG express

Jutros rano u zagrebačkom noćnom klubu Ritz ubijen je 41-godišnji Tomislav Sabljo, Uskokov optuženik u akciji Tebra.

“Noćas, 22. travnja oko 4.45 sati na Trešnjevci u Ulici Florijana Andrašeca u noćnom klubu, nakon fizičkog sukoba više osoba iz vatrenog oružja sa više hitaca, ubijen je 41-godišnjak. Muškarac koji se dovodi u svezu s ovim kaznenim djelom je uhićen i pod nadzorom policije”, priopćila je PU zagrebčka.

Prema dosad poznatim informacijama, u klubu je prvo došlo do fizičkog obračuna nakon čega je u Sablju, koji je bio naoružan, ispaljeno nekoliko hitaca. Uhićen je jedan od zaštitara, a što se točno dogodilo i koji je motiv otkrit će istraga. Tomislav Sabljo 2019. uhićen je kao jedan od vođa zločinačke organizacije koja je krijumčarila drogu, palila automobile, lihvarila, objavio je HRT.

Policija je objavila da je intenzivno kriminalističko istraživanje u tijeku, a da će osumnjičeni za ubojstvo biti tijekom noći predan pritvorskom nadzorniku.

U tijeku je intenzivno kriminalističko istraživanje zbog ubojstva 41-godišnjeg Tomislava Sablje. Zagrebačka policija navodi da je do sukoba došlo u noćnom klubu nakon fizičkog sukoba više osoba a osumnjičeni za ubojstvo bit će tijekom noći predan pritvorskom nadzorniku.

Voditelj odjela za krvne delikte zagrebačke policije Miroslav Topić na konferenciji za novinare rekao je da je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti i eventualni motiv te da je brzom reakcijom policije osumnjičeni za ubojstvo zatečen na mjestu događaja, pri čemu nije pružao otpor. Nad njim se sada provodi kriminalističko istraživanje i pritvorskom nadzorniku bit će predan tijekom noći, rekao je.

“Utvrđujemo sve okolnosti. Radi se o osobama koje su nam od ranije poznate u policijskom postupanju, međutim njihove odnose utvrdit će se istraživanjem. Do ubojstva je došlo u klubu i bilo je prisutno dosta ljudi. Policija će obaviti desetak obavijesnih razgovora”, rekao je Topić, prenosi HRT.