Dalić nakon osvojenog srebra: “Moramo biti ponosni. U pet godina imamo sjajne rezultate i tri medalje”

Foto: Screenshot Facebook

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je srebrnu medalju u trećem izdanju Lige nacija. Titula je nakon jedanaesteraca u finalu pripala Španjolskoj.

Izbornik Zlatko Dalić javnosti se obratio na zaključnoj konferenciji za medije, objavio je HNS.

“Čestitam Španjolskoj na osvojenoj Ligi nacija, a svojoj reprezentaciji na sjajnom uspjehu i velikoj borbi, te da zahvalim navijačima na dolasku, sjajnoj atmosferi i podršci tijekom cijele utakmice”, poručio je Dalić.

Iznio je i svoje mišljenje o tome što je nedostajalo hrvatskoj reprezentaciji.

“Bilo je teško kroz svih 120 minuta, a nedostajalo nam je više šansi, više brzine i napadačkih akcija u zadnjoj trećini, ali to je takva utakmica, to je finale. Nisu ni Španjolci stvorili puno više prilika, bila je ravnopravna utakmica u kojoj smo malo bili bolji mi, a malo oni”, rekao je.

Govoreći o Luki Modriću, Dalić je rekao: “Svima nam je teško, što je razumljivo, ali moramo biti ponosni s obzirom da smo napravili veliku stvar. Luka će donijeti svoju odluku, no treba mu dati vremena da se slegnu dojmovi, sada nije lako ni govoriti niti donositi odluke. Emocije, adrenalin… teško je bilo. Večeras je odigrao odlično, istrčao svih 120 minuta drugi put ovih dana. Ja bih želio da ostane, on nam je važan igrač. Svi želimo da ostane.”

“U ovih pet godina imamo sjajne rezultate i tri medalje. Žao nam je, nakon izgubljenog finala razočaran si drugim mjestom, ali ova me konstanta veseli, to je velika stvar. Da je netko govorio o tri hrvatske medalje u povijesti, sumnjali bismo, a tri medalje u pet godina velika su stvar”, rekao je Dalić te dodao: “Nakon ’98 mislili smo da ih više ni neće biti. I današnja utakmica pokazuje da Hrvatska ima potencijal i može se nositi sa svima.”